Lucas Rive van Restaurant de Bokkedoorns **

Restaurant de Bokkedoorns **

Facebook Recepten van TopchefsDe nieuwste recepten in uw mailbox ontvangen!

LUCAS RIVE, BIJNA 20 JAAR ONAFGEBROKEN AAN DE TOP MET TWEE MICHELIN STERREN!

RESTAURANT DE BOKKEDOORNS**

‘Chef-Kok’, antwoordde Lucas Rive tijdens zijn lagere school periode, op de vraag wat hij later wilde worden. Zijn passie voor het vak, zijn vakmanschap en zijn gedrevenheid deden hem slagen. Lucas Rive, de altijd bescheiden Michelin Chef van restaurant De Bokkedoorns** in Overveen ontwikkelde gedurende de laatste decennia een geheel eigen persoonlijke stijl van koken. Zijn credo: “Het is de kunst om producten boven hun eigen niveau uit te tillen.”

Lucas voelt zich achter zijn fornuis beter op zijn plaats dan in het volle licht van de spotlights. Hij laat op díe plek dan ook liever zijn kookkunst ‘spreken’, iets wat de culinaire liefhebber op de juiste waarde weet in te schatten. Zoals uit het bovenstaande blijkt is Lucas geen man van tierelantijnen. Eenvoud is zijn basiskracht. “Het gaat om de kwaliteit van de producten en niet om de exclusiviteit” meent deze Top-Chef. Creativiteit en raffinement staan hoog in zijn vaandel. Proeven, voelen en ruiken bepalen, samen met zijn aangeboren talent voor koken, het vaak magische eindresultaat. Reeds verschillende malen door zijn vakbroeders uitverkoren tot beste Chef-Kok van Nederland, is hij dagelijks bezig zijn bestaande gerechten te perfectioneren en zijn creativiteit bot te vieren op nieuwe recepturen. Recepten op papier zal je bij Rive tevergeefs zoeken. In dit kader is het uniek te noemen, dat hij voor ‘Recepten van Top Chefs’ een fantastisch menu op papier heeft gezet, waarin hij de producten van Koppert Cress en de olijfolie variëteiten van Valderrama ten volle tot hun recht laat komen.

Personalia


Naam : Lucas Rive
Geboortedatum en -plaats : 03-04-1962 te Hoorn
Getrouwd met : Deborah
Kinderen : Bas, Rebecca en Joep
Beroep : Chef-Kok

Werkervaring

Lucas Rive, momenteel 48 jaar, is al van kinds af aan geïnteresseerd in alles wat met eten en drinken te maken heeft. Het verbaasde dan ook niemand dat hij op jonge leeftijd besloot furore te maken binnen de gastronomie. Gedurende een aantal jaren deed hij ervaring op bij de meest toonaangevende restaurants binnen Nederland en België, zoals; het Amstel Hotel, Halvemaan, De Oude Rosmolen, De Kersentuin en Scholteshof in België. Restaurants die internationaal grote bekendheid genoten niet in het minst omdat zij allen onderscheiden waren met 1 of 2 sterren van de Guide Michelin.

In december 1985 trad Rive in dienst bij restaurant De Bokkedoorns waar hij tot half 1990 de functie van Sous-Chef bekleedde. Daarna maakte hij al snel naam als Chef-Kok van ‘De Bokkedoorns’, hetgeen in 1991 resulteerde in een tweede Michelin ster. Reeds verschillende malen door zijn vakbroeders uitverkoren tot beste Chef-Kok van Nederland, is hij dagelijks bezig zijn bestaande gerechten te perfectioneren en zijn creativiteit bot te vieren op nieuwe recepturen. Salades als entrée en visgerechten genieten bij hem een bepaalde voorkeur. Eigenlijk ook niet zo vreemd als men bedenkt dat ‘De Bokkedoorns’ nog geen mijl van de Noordzeekust verwijderd is.