Moshik Roth van Restaurant `t Brouwerskolkje* | Overveen

Cêpes in twee bereidingen

Ingrediënten 4 personen

Gebakken cêpes
wintergroenten
bietensoorten
knolsoorten
winterpeen
topinamboer
schorseneren
pompoen
zoete aardappel

Ocal olijfolie (Valderrama)
gemonteerde boter
vlierbessenbloesem
Chardonnay vinaigrette

Werkwijze:

Gaar ingrediënten beet gaar in Ocal olijfolie van Valderrama en vermeng dit op het laatste moment met beurre monté.
Dresseer de mooi gesneden groenten op een plat bord en besprenkel het vervolgens met de vlierbessenbloesem en Chardonnay vinaigrette.

2e bereiding:

Gedistilleerde cêpes met een bonbon van topinamboer.
Om dit gerecht met succes te reproduceren dient men een dag stage te lopen bij Moshik Roth in de keuken.
Hij zal laten zien hoe de techniek van het distillatieproces met cêpes verloopt.

Afwerking:

Het bord opmaken zoals in het filmmateriaal wordt getoond.