Jacob Jan Boerma van Restaurant de Leest*** | Vaassen

Multivitamine van exotisch fruit met hawaï sorbet

Ingrediënten 4 personen

Hawaï sorbet:

Assortiment bloemen, bijv. viooltjes en orchideeën van Koppert Cress
175 gr verse passie jus
150 gr mango
150 gr rijpe ananas
150 gr banaan
175 gr poedersuiker

Multivitamine:

1 papaya
1 mango
1 pitahaya
3 kiwi’s
1/2 ananas

Rozengelei:

175 ml water
30 gr suiker
12,5 gr rozenwater (Toko)
1 gr agar agar
0,6 gr gelan (texturas el Bulli)

Grand Cru olijfolie (Valderrama)

Werkwijze:

Hawaï sorbet:

Voeg alle ingrediënten samen, blender ze fijn, zeef dit en draai de massa vervolgens op tot ijs.

Multivitamine:

Snijd van alle exotische vruchten kleine blokjes en dresseer dit als een mozaïek.
Voeg alles samen en kook het daarna.
Laat het vervolgens afkoelen en bedek de mozaïek hiermee.
Laat de mozaïek opstijven in de koeling, waarna je vervolgens het overtollige aan gelei weg snijdt.

Afwerking:

Dresseer het samen met de sorbet en enkele eetbare bloemen op het bord.
Maak het geheel af met de Grand Cru olijfolie.